15 juni 2024
13:00

Selånger SK

Referat: Ope IF - Selånger SK

Oerhört skön seger i "seriefinalen" mot Selånger. Laget visar en fantastisk moral när vi kommer tillbaka från underläge 0-1 och 1-2 och vänder till vinst med 4-2. En stark defensiv lägger grunden till segern kombinerat med 4 riktiga klassavslut från Emma Henriksson, Nadia Andersson, Elin Bergqvist och Moa Sandberg.

Lite extra plustecken till Tilda Eriksson som gjorde ett fantastiskt jobb mot Selångers skyttedrottning och till Jenny Cederberg som var en jätte på mittfältet. Moa Sandbergs pigga inhopp bör också nämnas.

Redan under fjolårets tunga säsong imponerades man över den moral och den karaktär som fanns i laget och idag bevisade tjejerna att de egenskaperna finns kvar i lika hög grad nu.

Vi fick en riktigt tuff start på matchen när Selånger gjorde 0-1 redan efter 5-6 minuter. De bröt ett uppspel från oss och satte bollen direkt i djupled på en löpande Angelica Lindholm Forsell och när hon får de lägena så är det målgaranti.

Under inledningen av matchen så ser vi också lite tveksamma ut. det kändes som om respekten för Selångers fysik och rejäla spel var lite onödigt stor. Vi har några bra sekvenser, men ofta var vi inte tillräckligt förberedda när bollen kom vilket ledde till onödigt många touch och inget riktigt flyt i spelet. Bit för bit började vi dock få ett litet grepp om matchen.

En tydlig sekvens som tippade över matchen till vår fördel var när Elin Bergqvist bröt en boll på mittplan och avancerade framåt. Hon såg att målvakten var en bit ut och drog iväg en lobb som var nästan perfekt, men tyvärr gick bolleb i ribban. Det blev ändå en liten väckarklocka att "vi kan"! Då hade det gått 24 minuter.

Bara minuten efter Elins ribbskott kom kvitteringen. Ett inkast på högersidan fångades upp av Irma Andersson som rullade bollen till Nadia Andersson som vände spelet direkt med första tillslaget. I bortre ändan av planen väntade Emma Henriksson som mycket kyligt lobbade in 1-1.

Resten av första halvlek är det vi som för matchen, men har svårt att komma till riktigt klara lägen mot Selångers starka försvarslinje. Vi hade sagt innan att vi ville få matchen mot deras backar att handla om fart, men nu blev det mer fysik och då kunde vi inte utnyttja våra styrkor på bästa sätt.

I paus gjorde vi ett byte då Cassandra Bengtsson kom in som ytterback och Nadia Andersson klev upp i anfallet, en roll som hon är van vid sen tidigare år.

i början av andra halvlek så lyckas vi inte riktigt få till spelet riktigt utan Selånger har en period där de är lite bättre än oss. Det syntes ändå att det fanns klara möjligheter att hota deras försvarslinje.

Under den här perioden så lyckas Selånger ta ledningen. Än en gång är det en omställning som leder till skott och retur som gick via Alicia och in i mål. Då stod matchklockan på 63 minuter.

I det här läget så såg vi lite darriga ut och Selånger skapade ytterligare nåt bra läge, men vi lyckades reda ut den lilla "stormen" och sen bjöd vi på en magnifik avslutning på matchen.

Vi gjorde en del byten och fick in pigga ben istället för tröttkörda spelare som gett allt de hade.

Med 17 minuter kvar fick vi in kvitteringen. Inhopparen Moa Sandberg hittade fram med bollen till Nova Hägred som levererade bollen vidare till Nadia Andersson. Nadia gjorde en snabb vändning vid straffområdeslinjen och klappade sen till med vänsterfoten med en bra träff. Målvakten fick fingrarna på bollen, men kunde inte hålla den och 2-2 var ett faktum.

Målet gav energi till hela laget och i det här läget ser vi klart starkare ut. Nova Hägred nickade en hörna i ribban och vi har nåt fler bra läge.

Fem minuter efter kvitteringen vinner Elin Bergqvist bollen mitt på offensiv planhalva. Hon tog fram bollen några steg och med sitt underbara tillslag klappade hon in bollen över och bakom en chanslös målvakt i Selångers mål. En riktigt drömträff från länets bästa högerfot.

Nu väntade vi oss en anstormning från Selånger och frågan var hur vi skulle hantera det. Alldeles utmärkt skulle det visa sig. Vi började spela med lite bättre marginaler och alla spelare la ner ett fantstiskt jobb ute på planen.

Med fem minuter kvar kom sen det som skulle bli spiken i kistan och då var det två inhoppare som visade vägen. Elira Gashi passade ut bollen till Moa Sandberg som tog bollen in i banan från högerkanten och fick en riktig drömträff med vänsterfoten. Bollen gick in strax under ribban och vi hade nu ledningen med 4-2.

Fortfarande var ju inte matchen avgjord, men vi hanterade de sista fem minuterna på ett bra sätt och när domaren blåste av matchen fick Opetjejerna brista ut i ett stort segervrål.

Med tanke på de käftsmällar som Selångers ledningsmål x 2 innebar så är det oerhört starkt av tjejerna att behålla kylan och komma tillbaka för att vända matchen. Vi har inte vunnit någon serie bara för att vi har vunnit den här matchen, men vi har onekligen satt oss i ett bra läge.

Som vi nämnde inledningsvis så måste Tilda Eriksson få högsta betyg för sitt försvarsjobb där hon ofta hamnade i lägen mot seriens överlägsna skyttedrottning Angelica Lindholm Forsell. Tilda klarade det på ett fantastiskt bra sätt och gjorde nog en av sina bästa matcher någonsin.

Jenny Cederberg visade också än en gång vad oerhört mycker hon betyder för det här laget med sitt lugn och sin klokhet i både det defensiva och det offensiva spelet. I stort sett alltid på rätt plats.

Nadia Andersson visade också sin mångsidighet då hon spelade högerback i första och forward i andra och gjorde avgörande insatser i båda rollerna.

Flera fina inhopp där Moa Sandbergs sticker ut lite extra med bra energi och ett riktigt snyggt mål med "fel" fot.

Efter en sån här match är det ändå på sin plats att berömma hela laget för insatsen. Vi använder 16 spelare och alla gör sitt yttersta för att vi ska kunna bärga hem de här viktiga poängen.

Nu njuter vi av det här ett par dagar innan vi tränar måndag och tisdag innan nästa match som spelas mot ÖFK på Hofvallens konstgräs torsdagen före midsommar. Det kommer att bli en helt annan typ av match så det gäller att vi är ordentligt förberedda.